MCP Orientation "Pathway to Excellence", July 3, 2018

Wauwatosa, WI US
July 3, 2018

New Provider Orientation

This is the next step in preparing for your long and successful career with Froedtert and the Medical College of Wisconsin is joining us during our MCP Orientation, “Pathway to Excellence”.

The event will feature a special presentation by MCP’s Chief Executive Officer and time for Q&A. “Pathway to Excellence” will connect you with the practice, hospital, and health-system beyond your immediate role.

Target Audience

Physicians and Advanced Practice Providers

Learning Objectives

MCP’s orientation is an important part of your overall onboarding experience. During orientation, you will:

• Meet and get to know other new providers
• Develop a deeper understanding of the practice’s vision and goals as they relate to your role
• Learn about MCP’s tools and resources dedicated to making your clinic practices successful
• Receive required training on admission and inpatient criteria, compliance, and billing.
• Develop a deeper understanding of our clinical environment, market-driven goals, and our plan for continuous improvement
• Receive materials to help smooth your transition to the Milwaukee area and to MCW.
• APPs will receive specific information related to the Office of Advanced Practice.

Additional information

CME Coordinator Contact Information

Name: 
Rachel Trower
Phone Number: 
+1 (414) 955-0264
Course summary
Available credit: 
  • 5.00 AMA PRA Category 1 Credit(s)™
    AMA PRA Category 1 Credit(s)™
  • 5.75 Hours of Participation
    Hours of Participation credit.
Course opens: 
07/03/2018
Course expires: 
12/31/2018
Event starts: 
07/03/2018 - 8:00am
Event ends: 
07/03/2018 - 4:00pm
Cost:
$0.00

7:50am-8:15am         Optional Open Photo Session (Katie McGuire) 25 min.

8:15am-8:30am         Welcome & Introduction (Rachel Trower) 15 min.

8:30am-9:00am         MCP Strategic Goals and Values (Rachel Trower) 30 min.

9:00am-9:30am         Intro to MCP, MCW, & Froedtert (Dr. Schreiber) 30 min.

9:30am-9:45am         Clinically Integrated Network (Natalie Mortensen) 15 min.

9:45am-10:00am       Break

10:00am-12:00pm     Compliance (Elizabeth Keltner) 120 min.

12:00pm -12:15pm     Break (Lunch Served)

12:15pm-12:45pm      MCW Anywhere (Dustin Martin) 30 min.

12:45pm-1:05pm        Overview of Infoscope, Scout, & MCP SharePoint (Rachel Trower) 20 min.

1:05pm-1:15pm          Break

1:15pm-2:00pm          Accessing Library Resources (Eric Harding) 45 min.

2:00pm-2:15pm         Admitting and Inpatient Criteria (Grant Sinson/Julie Kolinski) 15 min.

2:15pm-2:30pm         Rapid Response Team (Staria Brickner) 15 min.

2:30pm-3:00pm        Quality Initiatives & Medical Staff Office (Dr.Resnick) 30 min.

3:00pm                       Physicians complete evaluations & dismissed

3:00pm-3:45pm         Office of Advanced Practice Providers (Sarah Vanderlinden) 45 min.

3:45pm                       APPs complete evaluations & dismissed

HUB for Collaborative Medicine
8701 Watertown Plank Road
Room A1015, First Floor
Wauwatosa, WI 53226
United States

ACCME Accreditation Statement

The Medical College of Wisconsin is accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education to provide continuing medical education for physicians. 

AMA Credit Designation Statement

The Medical College of Wisconsin designates this live activity for a maximum of 5.00 AMA PRA Category 1 Credits ™. Physicians should claim only the credit commensurate with the extent of their participation in the activity.

Hours of Participation for Allied Health Care
Professionals: The Medical College of Wisconsin designates the live activity for up to 5.75 hours for continuing education for allied health professionals.

Available Credit

  • 5.00 AMA PRA Category 1 Credit(s)™
    AMA PRA Category 1 Credit(s)™
  • 5.75 Hours of Participation
    Hours of Participation credit.

Accreditation Period

Course opens: 
07/03/2018
Course expires: 
12/31/2018

Price

Cost:
$0.00
Please login or register to take this course.